Bemutatkozás

Annyira nem figyelem a napokat mióta a járványügyi helyzet kialakult, hogy most látom, milyen kiválóan időzítettem április 1-re. De ez nem áprilisi tréfa, hanem olyan kapcsolattartás veletek, leendő kolléganőkkel, jelenlegi szakmacsoportokkal, páciensekkel, az internet segítségével, ami konstruktív, hasznos, személyes hangvételű és interaktív lehet – ami csak rajtatok múlik.

Immár 20 éve dolgozom a fogászati szakmában, és bár gyerekkoromban orvos vagy fodrász szerettem volna lenni, mégis imádom a hivatásomat. Talán, mert egyszerre tudok a hozzám fordulók egészségével és szépségével is foglalkozni.  Asszisztensként kezdtem én is, természetesen. Ezekben az években megtanultam mindent, amit lehetett a fogászati szakma rejtelmeiről, ami bele is fért a napi 12-14 órás munkamorálba. Ti, akik most készültök erre a szakmára és még iskolába jártok, leendő kolleginák, legyetek türelmesek, alázatosak, kedvesek, empatikusak, és kívánom, hogy találjatok olyan orvos vezetőket, mint én, akiktől szívesen tanultok, akikre felnéztek, aki szívesen átadja tudását. A honlapomon a RÓLAM részben olvashatjátok az én mentoraim neveit.

A kezdetek

Az asszisztensi évek szép lassan átformálódtak dentalhigiénikusi évekké 2011 környékén, és már önálló orvosi felügyelet melletti munkát kezdtem végezni. Pontosan mit is jelent ez?

Ez a video sorozat erről fog szólni. Szakmabelieknek és pácienseknek is ajánlom. Akik erre a szakmára készülnek, remélem tanulnak belőle, akik pedig vendégek, páciensek, azok kapnak egy olyan pluszt az életükbe, amivel sokat tehetnek, tesznek a családjuk- és saját egészségükért.

Dentalhigiénikus fő feladatai: motiválás, instruálás, szájhigiénikai tanácsok minden korosztály részére, páciensek nyomon követese, visszarendelése, professzionális fogkő-eltávolítás, polírozás, gyökérfelszín simítás, indexek felvétele, fogfehérítés, ínysorvadás terápiája, barázdazárás, fluor kezelések, fogfehérítő sínek, gipszminták készítése, páciens tájékoztatása a beavatkozások után, műtéti előkészítések, sterilizálás. Szakmai előadások, konferenciákon való részvétel…

A fenti kezeléstípusok mellett 2015-ben, amikor édesanyja lettem, szerettem volna megmaradni a szakmámban továbbra is, de már a nagy maratoni munkadélutánok, pici gyerek mellett nem igazán praktikusak. Gondolkodtam, és szép lassan egy év alatt összeraktam egy olyan programot mely kifejezetten óvodás korú gyermekeknek szól. A neve: FOGTÜNDÉR AZ OVIBAN. Lényege: egy  olyan szájhigiéniai prevenció a 4-7 éves korosztálynak, ami játékos, mesés, mókás és még az oviból sem kell eljönni, mert ÉN megyek oda. A program tartalmát írásos formában dokumentáljuk a szülők felé.

Várlak titeket szeretettel, kövessetek engem a Fogfehérítés és a Fogtündér az oviban Facebook oldalakon, és forduljatok hozzám bizalommal!