Otthon a tükör előtt megteheted!

  • Fogmosás naponta 3×3 percig …szerintem mindenki sokszor hallotta már és már elcsépelt és unalmas, de hát ugye muszáj!!!
  • De miért is mosunk fogat?
  •  Mi a cél a fogmosással?
  • Mi történik a szájban az ételmaradék hatására?
  • Melyik a legjobb technika és miért?
  • Korosztályonként miért javaslunk más technikát?
  • A vadon élő állatok fogai miért nem romlanak el?
  • Miért fontos hogy megtanuljunk tekergetni?

A videóból ezekre kérdésekre szinte választ kaphattunk, de azért pár gondolattal kiegészíteném. A vadon élő állatok nem mosnak fogat mégis látunk sok olyan kipreparált elejtett állatot, ahol gyönyörű hibátlan fogazat köszön vissza ránk pedig az állat akár több évtizedet is élt.Hogyan lehetséges ez ? A vadonban ezek az állatok nem találkoznak azokkal az élelmiszerekkel amivel az emberi faj, megmarad a rágó ,tépő funkció,a nyers ,természetben megtalálható kizárólag  emberi kéz nélküli dolgokat fogyasztanak . Így ha ki is alakul a lepedék ,mert van nyáluk és van baktériumuk mint az embernek, nem marad a fogakon mert a rágó tépő mozgással letisztítják .

Az állatkertekben már mesterséges ételeket is kapnak -igy biztos mindenki hallott már zsiráf altatásról és foghúzásról-gondolom. Plusz az ember magához édesgette a kutyát sok évszázaddal ezelőtt. Kutyáknak macskáknak ma már fogkövet szednek fogat húznak az állatorvosok mert finomított, mesterséges ételeket fogyasztanak.

Az emberi fogazat azért romlik ilyen rohamosan az elmúlt évszázadban mert egyre több előre elkészített étel van ,mirelit, finomított szénhidrát ,savas maró italok, és emellett a rágó harapó funtió szinte minimálisra csökken .80-90 évvel ezelőtt nem volt divat fogorvoshoz járni csak egy életben max 2 szer !

Ennek ellenére mit tehetünk, hogy javítsunk az életminőségünkön és hogy lehetőleg öreg korunkra megőrizzük a fogaink 80 százalékát? A szájban lerakodott ételmaradék, a nyál és baktériumok segítségével kialakul egy réteg melynek neve plakk, lepedék. Ez a réteg napról napra hónapról hónapra rétegződik azokon a területeken ahol nem, vagy kevésbé mossuk meg őket figyelembe véve ,hogy a szájnak létezik  egy öntisztulása. Ezt a réteget hívjuk fogkőnek !

Az ételmaradék hatására indul el ez a folyamat !!Tehát minél kevesebb kaja marad a szájban a fogfelszínen, annál kevesebb lepedék és annál kevesebb fogkő, gyulladás,…..stb képződik. A videón látható fogmosási technikát én is tanultam egy orvos kollégámtól és az évek során teljesen bebizonyosodott, hogy  aki igy moss fogat annak minimálisra csökken vagy nincs fogászati problémája.

Minden korosztálynak megvan a maga szépsége és erről oldalakat lehetne irni hogy kinek mit hogyan javasolt használni ,de most a felnőtt normál lakosságot ,az átlagot ( elnézést ) emelném ki. A magyar lakosság 55 százaléka érett felnőtt tehát a 20-50 éves korosztályba sorolnám fogászatilag.A társadalom ezen rétegének több mint a ¾ -ét érinti az inygyulladás, ínysorvadás ami NEM ÖRÖKÖLHETŐ Erről egy későbbi bejegyzésben részletesen fogok irni .Mindenesetre a tekergetős fogmosást 8 éves kortól javaslom tanítani és életünk végéig betartani. A technika 90 százalékosan eltávolítja. az ételmaradékot és szintén 3 percig ( megfelelő gyakorlás után ) és csakis 2 szer csinálni naponta .Ma már tapasztalatból tudom több ezer páciens után ,hogy kiválóan működik

Tehát ha a szájban nincs ételmaradék akkor nincs plakk nincs lepedék és nem alakul kia fogkő …stb ,de szerintem értitek már ,hogy ez egy körforgás…..

Tartsatok velem a következő alaklommal ahol a 8 év alatti gyerekeket tanítom meg a helyes fogmosásra !!

Várlak titeket szeretettel, kövessetek engem a Fogfehérítés és a Fogtündér az oviban Facebook oldalakon, és forduljatok hozzám bizalommal!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük